ZUPY:

  1. Rosół z makaronem
  2. Flaczki wołowe
  3. Zupa gulaszowa
  4. Żurek z kiełbasą i jajkiem
  5. Chłodnik- Gaspaco
  6. Pomidorowa z ryżem lub makaronem
  7. Krem selerowy z kurczakiem i płatkami migdałowymi
  8. Krem szparagowy z grzankami
  9. Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  10. Barszcz czerwony z krokietem

MIĘSA:

Wieprzowina:

    1. Schabowy
    2. Schabowy z kością smażony na smalcu
    3. Mielony
    4. Schab zapiekany z cebulą, ziemniakami i serem
    5. Szynka wiejska- szynka myszka zapiekana z liściem laurowym
    6. Polędwiczki z miodzie z ananasem
    7. Polędwiczki w sosie śmietanowo-pieprzowym
    8. Golonka gotowana
    9. Golonka po bawarsku
    10. Gołąbki
    11. Sznycel z jajkiem

Drób:

    1. Udka z kaczki pieczone z jabłkiem i suszoną śliwką
    2. Pierś kaczki w sosie miodowo-winnym
    3. Udka gęsie w sosie grzybowym
    4. De voaille
    5. Udka kurczaka pieczone
    6. Filet z piersi kurczaka zasmażany z brzoskwinią i serem
    7. Rolada z piersi kurczaka w sosie sojowym
    8. Potrawka z kurczaka
    9. Filet z piersi kurczaka grillowany z serem gorgonzola
    10. Kieszeń z kurczaka z:
      • Pieczarkami
      • Papryką i porem
      • Szynką i serem żółtym
    11. Fondore- pierś z kurczaka z brzoskwiniami i pieczarkami
      w sosie śmietanowym
    12. Pierś z indyka na maśle
    13. Pierś z indyka duszona w warzywach
    14. Roladki indycze z szynką wędzoną i szpinakiem

Wołowina:

      1. Zraz wołowy
      2. Bitki duszone z cebulą
      3. Befsztyk
      4. Tradycyjna pieczeń wołowa
      5. Dziczyzna – na specjalne życzenie klienta

Ryby:

    1. Grilowany łosoś z sosem cytrynowym
    2. Pstrąg smażony z migdałami
    3. Filet z dorsza zapiekany z porem
    4. Filet z mintaja smażony na maśle

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

    1. Ziemniaki
    2. Frytki
    3. Ziemniaczki smażone
    4. Pyzy
    5. Ryż
    6. Sos pieczeniowy ciemny
    7. Sos potrawkowy
    8. Surówka z marchwi
    9. Surówka z białej kapusty
    10. Surówla z kapusty pekińskiej
    11. Surówka z surowego kalafiora
    12. Buraczki
    13. Kapusta modra na ciepło
    14. Kapusta kiszona zasmażana z czosnkiem
    15. Groszek z marchewką
    16. Gotowane warzywa sezonowe

PRZEKĄSKI

SPECJALNOŚC FIRMY:

Tort chlebowy z kremem:

    • pasztetowym
    • rybnym

Mięsne:

    1. Schab ze śliwką lub morelą
    2. Szynka zawijana z jajkiem i szparagiem
    3. Szynka zawijana ze świeżym ogórek
    4. Roladki wieprzowe z nadzieniem
    5. Szynka parmeńska z melonem
    6. Ruloniki z szynki z chrzanowym nadzieniem
    7. Parówka zapiekana z boczkiem i serem
    8. Pasztet wieprzowy z suszoną śliwką
    9. Galat wieprzowy lub drobiowy
    10. Tatar wołowy
    11. Śliwki zapieczone z bekonie i serze
    12. Koreczki z kabanosem
    13. Patera wędlin
    14. Smalec czysty lub z skwarkami

Rybne:

    1. Ryba po grecku
    2. Ryba w pomidorach
    3. Ryba w papryce
    4. Ryba w zalewie octowej
    5. Ryba w galarecie
    6. Kolopsiki rybne
    7. Węgorz wędzony
    8. Filety śledziowe w oleju
    9. Filety śledziowe z żurawiną i ogórkiem
    10. Rolmopsy
    11. Koreczki śledziowe z ziemniakiem
    12. Łosoś wędzony
    13. Łosoś wędzony podany na ziemniaku pieczonym z dresingiem
    14. Tatar z łososia wędzonego

Pozostałe:

    1. Jajka z majonezem
    2. Jajka faszerowane:
      • z szynką
      • z papryką
      • na ostro
      • z kawiorem
      • ze szczypiorkiem
    3. Deska serów
    4. Koreczki serowe
    5. Pomidory z mozarellą
    6. Ogórki kiszone/małosolne
    7. Avokado z farszem pomidorowo-paprykowym

Kanapki
Na trójkącie z chleba pszennego, razowego, ziarnistego lub pieczywa chrupkiego. Podawane z:

    • tatarem wołowym
    • wędliną
    • serami
    • łososiem
    • tuńczykiem
    • pastą (serowo-jajeczną, wątróbkową, z kurczaka, rybną)
    • tatarem z łososia
    • kawiorem

Tarta

    • Pieczarkowo-porowa
    • Łososiowa
    • Z szynką wędzoną i suszonymi pomidorami

SAŁATKI

  1. Sałata miodowa
    - sałata lodowa, kurczak smażony w ziołach, ser camembert, śliwka suszona, ogórek, pomidor, prażone ziarna słonecznika, sosik miodowo-ziołowy
  2. Sałata suszone pomidory
    - sałata lodowa, ogórek, pomidory suszone w oleju, ser brie, prażone pestki dyni, sosik
    z octu winnego i miodu z dodatkiem ziół ogrodowych
  3. Sałata Cezar
    - sałata lodowa, kurczak smażony w ziołach, grzanki z pieczywa pszennego, sosik czosnkowy
  4. Sałata ser w owocach
    - sałata lodowa, gruszka, ser pleśniowy, winogrono, orzechy włoskie, sosik winegret
  5. Sałata z tuńczykiem
    - sałata lodowa, tuńczyk, pomidor, jajko, czarne oliwki,ogórek, sosik musztardowy.
  6. Sałata z łososiem i awokado
    - sałata lodowa, łosoś wędzony, awokado, sos winegret z musztardą Dijon
  7. Sałata z serem fetą
    - kapusta pekińska, ogórek, pomidor, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sosik winegret
    z ząbkiem czosnku
  8. Sałata gyros
    - kapusta pekińska, ogórek, ogórek warszawki, por, pomidor, kukurydza, mięso gyros, przekładana sosem majonezowo-pomidorowym
  9. Sałatka makaronowa
    - makaron penne, seler konserwowy ogórek, pomidor, szynka z indyka, papryka, sosik jogurtowo-majonezowy z czosnkiem i koperkiem
  10. Sałatka ryżowa
    - ryż, papryka, szynka, ogórek warszawski, kukurydza, majonez
  11. Sałatka z kurczakiem
    - kurczak gotowany, brzoskwinie, marchewka, orzechy włoskie, majonez
  12. Sałatka z kurczakiem curry
    - ryż, kurczak smażony w curry, ser żółty, ananas, kukurydza, sos majonezowo-jogurtowy
  13. Sałatka mandarynkowa
    - seler naciowy, kurczak smażony w curry, pieprz zielony w zalewie, mandarynki z puszki, majonez
  14. Sałatka ziemniaczana
    - warzywa gotowane, jajko, ogórek konserwowy i kiszony, por, groszek, majonez
  15. Sałatka kalafiorowa
    - kalafior gotowany, jajka, sos majonezowo- jogurtowym z ogórkiem konserwowym i papryką
  16. Sałatka krewetkowa
    - krewetki z puszki, groszek, zielony, kukurydza, koper, pietruszka, sos śmietanowo-majonezowy
  17. Sałatka niemiecka
    - ziemniaki gotowane, ogórek kiszony, cebula, pietruszka,sos jogurtowo-majonezowy
    z czosnkiem, możliwa wersja sałaty z śledziem
  18. Sałatka przekładana
    - seler konserwowy, marchew, jajko, szynka, czerwona fasola, ogórek warszawski, przekładana sosem majonezowym

CENNIK UDOSTĘPNIAMY MAILOWO LUB OSOBIŚCIE PO WCZEŚNIEJSZYM ZAPYTANIU

Kontakt z nami:

tel 532 512 528

e-mail: biuro@cateringdip.pl